Sağlık Bilimleri Fakültesi
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Sosyal Hizmet Bölümü

Misyon Ve Vizyon

23/11/2023 09:14:42 - 23/11/2023 09:14:42 - 130 Okunma

Sosyal Hizmet bölümünün misyonu;

 

  • Modern toplumların hızlı değişim ve dönüşümünden kaynaklı ortaya çıkan sosyal sorunlara yönelik çözüm oluşturmak,
  • Bireysel ve toplumsal değerlerin; korunması, güçlendirilmesi, geliştirilmesi çerçevesinde adil bir toplumun oluşturulması amacıyla sosyal adalet temelinde görev yapacak meslek elemanları yetiştirmek ve sosyal hizmetin bilimsel bilgisini üretmektir.

 

Sosyal Hizmet bölümünün vizyonu;

 

        Türkiye’de sosyal hizmet bilim ve mesleğinin gelişimine katkı sağlayacak, yerel sosyal hizmetin önemini benimsemiş meslek uzmanları yetiştirmek, sosyal hizmet eğitimini insan hakları temelinde evrensel değerler bağlamında öğretilmesini sağlamak, kurumlar arası diyalog kapsamında yerel, ulusal ve uluslararası nitelikteki sosyal sorunların çözümlenmesine bilimsel düzeyde katkı sağlamak, uygulama örnek modelleri geliştirerek farklı bir perspektif oluşturmaktır.

        Sosyal Hizmet bölümünün temel değerleri: sosyal adalet ve hak temelli yaklaşımın benimsenmesi, evrensellik, etik ilke ve değerlere bağlılık, bilimsellik ve sürdürülebilirliktir.

Sosyal Hizmet bölümünün hedefi; sürdürülebilir insani ve toplumsal gelişme için sosyal adaletin ve insan sağlığının gelişimine katkıda bulunabilen, sosyal kurumların ve sosyal politikaların gücünü ortaya koyabilen, çağdaş ve evrensel nitelikte bilgi ile donanımlı, yetkin sosyal çalışmacılar yetiştirmektir.

misyon ve vizyon

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.