Sağlık Bilimleri Fakültesi
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Sosyal Hizmet Bölümü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Münasebetiyle Sosyal Hizmet Bölüm Başkanının Mesajı

04/12/2023 09:38:11 - 04/12/2023 09:38:11 - 191 Okunma

Engelsiz bir Dünya mümkün mü? Sorusuna verilecek en iyi cevap insan hakları temelinde oluşturulan haklara saygı duyulduğu, toplumdaki bütün paydaşların toplumun nimetlerinden yararlandığı, devletin adil gelir kapsamında ötekileştirmenin ve dışlanmanın önüne geçtiği, bireylerin eşit ve kaliteli eğitim, sağlık, istihdam, toplu yaşam, kişisel gelişim imkân ve fırsatlarına erişebildiği bir ortam ile mümkündür.

Savaşların olmadığı, mazlumun hakkının arandığı, güçlünün haklı değil, haklının güçlü olduğu, kapitalist çıkar ilişkilerine dayanan bireyci, hedonist insan inşasından, toplumcu, dayanışmacı değer temelli insanlık inşasına doğru bir değişimin olması tüm Dünya insanlığı için engelsiz günlerin başlangıcı olacaktır.

Dünyada insan hakları ihlalleri, savaşlar, göçler, terör olayları vb. olaylar devam ettiği sürece engelsiz bir Dünyanın inşası mümkün görünmemektedir. Uluslararası kuruluşların her türlü imkân ve kabiliyetine rağmen, insani değerlerin ayaklar altına alındığı günümüzde başta Filistin olmak üzere, Doğu Türkistan’da, Myanmar’da, Yemen’de, Somali’de ve Dünyanın her neresinde olursa olsun din, dil, ırk farkı gözetmeksizin akan bir kan, bir gözyaşı varsa tüm insanlık olarak sorumluluk sahibi olmalıyız. Kişisel, sosyal ve toplumsal düzeyde farkındalık oluşturmalıyız.

Kırklareli Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü olarak ilk öğrencilerimizle eğitim, öğretim dönemine başlamış bulunuyoruz. Öğrencilerimize başta insan hakları olmak üzere sosyal hizmetin alanları içinde olan çeşitli dezavantajlı gruplara yönelik uygulamalarla onların birer profesyonel meslek elemanı olmaları için çalışmaktayız. Her bir öğrencimiz kişisel, sosyal ve toplumsal düzeyde başta engellilik olgusu olmak üzere içinde yaşadıkları toplumun ve Dünyanın farklı sorunlarına yönelik sorumluluk bilinciyle yetişmektedir. Kırklareli Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü olarak daha yaşanılabilir bir toplum ve Dünya için gerek akademik ve gerekse de uygulama düzeyinde çalışmaları hayata geçirmek hedeflerimiz arasındadır.

Engelli birey yoktur, engellenmiş birey vardır, kaidesinden hareketle sembolik bir gün olan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engelsiz günlerin başlangıcı olmasını temenni ediyorum.  

 

Dr. Öğr. Üyesi Yasin AKYILDIZ

Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı

 

3 Aralık

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.