Bölümümüzün Amacı

04/12/2023 11:35:38 - 04/12/2023 11:35:38 - 89 Okunma

Birey, grup, topluluk ve toplum düzeyinde ortaya çıkan sosyal sorunların çözümlenmesi için her üç düzeyde bilimsel bilgi temelinin üretilmesine katkı sağlamak, mesleki uygulama yapacak sosyal çalışmacıların insan hakları, sosyal adalet, mesleki etik ilkeler temelinde eğitilmesini ve mesleğin temel pratiklerinin öğretilmesini sağlamak sosyal hizmet bölümünün temel amacıdır.

Belirtilen genel amacın gerçekleştirilmesi için;

• Bireylerin problem çözme becerilerini artırmak,
  • Bireylerin sosyal işlevselliklerinin artırılmasına katkı sağlamak,
  • Bireylerin ilişki içinde oldukları sosyal sistemlerin farkına varmalarını, iş ve işleyişleri ile vatandaşlık bilincinin gelişmesine katkı sağlamak,
  • Sosyal politikaların geliştirilmesine etki ederek, özellikle bu alanda faaliyet gösteren kurumların ve organizasyonların iş ve işleyişlerine olumlu yönde katkı sağlamak ve hizmet kalitesini artırmak,
  • Sosyal hizmetin bilgi, beceri ve değer temelinde gelişmesine katkı sağlayacak sosyal çalışmacılar yetiştirmek,
  • Toplum içinde meydana gelen sosyo-ekonomik eşitsizliklerin ortaya çıkarmış olduğu sosyal adaletsizliğin ortadan kaldırılması amacıyla eşitlik temelinde toplumun gelişimine katkı sağlamayı amaç edinen alt amaçları bulunmaktadır.
bölüm amacı