Sosyal Çalışmacının Önemi

04/12/2023 11:36:15 - 04/12/2023 11:36:15 - 65 Okunma

Sosyal Hizmet lisans bölümü mezunları sosyal çalışmacı unvanı alır. Sosyal çalışmacılar, sorun yaşayan bireylerin sorunlarının çözümlenmesinde, kendi kendilerine yeterli hale gelmelerinde, grup içinde bireylerin özgürleşmelerinin, bağımsız hareket edebilmelerinin, toplumsal refahın sağlanmasında sosyal politikaların geliştirilmesinde, eşitsizliklerin giderilmesinde önemli roller üstlenirler. Her bir mesleki görevi yerine getirirken sosyal adalet ve insan hakları temelinde savunuculuk, eğiticilik, danışmanlık, bağlantı kurucu, kolaylaştırıcı gibi değişim ajanı olma rolünü üstlenerek toplumda başta yoksulluk, göç, dezavantaj, şiddet, ihmal, istismar gibi olguların ortaya çıkarmış olduğu birey, grup ve toplum düzeyindeki sorunların çözümlenmesinde etkili birer aktör konumundadır.

Sosyal Çalışmacı